SON YAYINLAR
latest

GEBELİKTE SOĞUK ALGINLIĞI

Grip soğuk algınlığı, Ağır grip nasıl geçer?, Grip ve soğuk algınlığı, Hamile kadın grip olunca ne yapmalı?, Hamilelikte grip bebeği etkiler mi?, Hamilelikte grip bebeği etkiler mi?, G,
HAMİLELİKTE SOĞUK ALGINLIGI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Hamile kadın grip olunca ne yapmalı?
Soğuk algınlığı özellikle hamilelikte, ilaçlarınızı kullanamadığınız dönemde asla hoş olmayan, can sıkıcı bir durumdur. Ama bu sorunla baş etmenin başka yolları da var.

İşte hamilelikte soğuk algınlığından nasıl kurtulacağınıza dair rehberimiz sizlerle.

SOĞUK ALGINLIĞI VEYA ÖKSÜRÜK BEBEĞİ ETKİLER Mİ?
Normal bir soğuk olgınlığı sizi mutsuz hissettirir fakat bebeğinizi etkilemez, bu konuda içinizi rahat tutun.

HAMİLELİKTE ÜŞÜTME İHTİMALİ DAHA MI FAZLA?
Hamilelik sırasında bağışıklık sisteminiz normalden daha düşüktür ve bu da üşütme olasılığınızın biraz artmasına neden olur. Ancak hamile olduğunuz için bu durumu normalden daha kötü geçirmezsiniz. Bazı ilaçları alamayacağınız doğrudur ancak soğuk algınlığı belirtilerini azaltmak için başka yollar deneyebilirsiniz. Ateşinizin çok yüksek olmadığından emin olmak için cüvut sıcaklığınızı günde iki kez ölçün. 38 santigrat derecenin üzerindeyse ateşiniz var demektir.

SOĞUK ALGINLIĞINI, GRİP OLUP OLMADIĞIMI NASIL ANLARIM?
Eğer soğuk almışsanız şu belirtlere sahip olacaksınız:
  • Boğaz ağrısı
  • Tıkalı veya akan bir burun,
  • Hapşırma ve öksürük.
  • Pek yaygın olmasa da aynı zamanda hafif ateş veya baş ağrısı yaşayabilirsiniz.
Genel bir kural olarak grip her zaman daha hızlı gerçekleşir ve şu belirtileri gösterir:
  • Yüksek ateş
  • Baş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Terleme
  • Yorgunluk ve halsizlik hissi

Hamilelikte grip bebeği etkiler mi? diye soran çokça kadına rastlıyoruz. Eğer grip olup olmadığınızdan emin değilseniz hızlı bir şekilde doktorunuza danışın. Soğuk algınlığı veya öksürük normal şartlarda bebeğinizi etkilemezken grip hamilelik sırasında size ve bebeğinize zarar verebilir.


HAMİLELİKTE HANGİ SOĞUK ALGINLIĞI İLACI ALMAK GÜVENLİDİR?
Hamileliğin ilk 12 haftasında tüm ilaçlardan kaçınmak en iyisidir. Bu dönemden sonra alabileceğiniz veya alamayacağınız ilaçları sizlerle paylaşıyoruz.

Güvenli:
  • Sadece ihtiyaç duyulan süre boyunca düşük miktarda Parasetamol,
  • Doğal tedavi yöntemleri (yazının ilerleyen sürecinde belirttiğimiz gibi)
Kaçınmanız Gerkenler:
  • Antihistaminikler
  • İbuprofen
  • Aspirin
  • Soğuk tedavi tabletleri
Birçok doktor eğer ateşiniz varsa parasetamol alabileceğinizi belirtecektir. Bu hamile kadınlar için güvenlidir ve ateşinizi düşürmeye yardımcı olacaktır. Dünya Sağlık Örgütü parasetamolün mümkün olan en kısa süre için en düşük etkili dozda kullanılmasını önerir.

Fakat hamilelik sırasında antihistaminikler, ibuprofen ve aspirinden uzak durmalısınız. Bu yüzden soğuk algınlığı için kullanılan tedavi tabletlerine veya içecek poşetlerine dikkat edin. Güvenli olan parasetamol içermelerinin yanı sıra plasentaya kan tedarikini kısıtlayabilecek, kan damarını daraltıcı özelliklere sahip bir dekonjestan olan fenilefrin içerirler. Yani kullanacağınız tek şey Parasetamol olsun fakat bu da düşük miktarda ve kısa süreli olsun, toz ve poşet içeceklere yaklaşmayın.

Hamileyken boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Boğaz ağrıları ve öksürükler için limon suyunu, ılık suyla karıştırılmış balı, gliserin içeren bir boğaz pastilini veya öksürük karışımını deneyin.

Eğer problemleriniz devam ederse doktorunuza kontrole gitmenizde fayda vardır.

PARASETAMOL
Parasetamol gebe kadınlar tarafından uzun yıllardır kullanılmaktadır ve gelişmekte olan bebeğe zarar vermemektedir. Bu nedenle parasetamol genellikle hamile kadınlar için ilk ağrı kesici seçimi olarak önerilmektedir. Mümkün olan en kısa süre için en düşük etkili dozu almaya çalışın.

VİCKS VAPORUB
Vicks Vaporub anneler için güvenlidir ve tıkalı bir burun, boğaz ağrısı ve öksürük semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Göğüs, boğaz veya sırtınıza sürebilmeniz için bir merhem şeklindedir, ayrıca sıcak suya karıştırılarak bu buharın solunması da iyileşmenize yardımcı olur.

BREATHE BURUN BANTLARI
Bu burun bantları hamile kadınlar için güvenlidir ve burun geçitlerinizi açarak daha kolay nefes almanızı sağlar. Bunlar burun geliklerini açmak için daha iyi hava akımı sağlayan esnek yay benzeri bantlardır. Gündüz veya gece kullanılabilirler. Tabi ki Breathe sadece bunlardan biridir, gebelikte kullanabileceğiniz farklı burun bandı markaları da olacaktır, bu konuda en doğrusu eczacıya danışmak veya doktorunuza sormak olacaktır.

TUZLU BURUN SPREYLERİ
Tuzlu burun spreyleri (veya tuzlu su) hamilelik sırasında burun tıkanıklığını gidermek için mükemmeldir. Bu spreyler tamamen doğaldır ve fesleğen, nane gibi bileşenler içerdiklerinden sinüslerinizi açar ve temizlerler.

BUHAR SOLUMA
Buhar soluma dezenfekte olmanıza yardımcı olmak için mükemmel bir yoldur. Bir kaba sıcak su doldurun ve başınızın üzerine bir havlu yerleştirip başınızı kabın üzerine doğru eğdikten sonra gözlerinizi kapatın ve derin nefes alın. Bu uygulama mukusu (sümük) gevşetir ve daha rahat nefes almanızı kolaylaştırır.

TUZLU SU İLE GARGARA
Ttuzlu suyun gücünü asla küçümsemeyin. Günde birkaç kez ılık suyla gargara yapmanız boğazınızdaki şişliği azaltabilir ve mukusu gevşeterek tahriş edici maddelerin veya bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir. Doktorlar genellikle bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koymayı önermektedir.


SOĞUK ALGINLIĞINDA GÜNDE NE KADAR SU İÇMELİYİM?
Günde 12/13 bardak su içmelisiniz.
Ayrıca bu süreçte portakal suyu içmenizde de fayda vardır. Sizin için iyi olmasının yanı sıra soğuk algınlığında vücudunuzun bolca nemlendirilmeye ihtiyacı olur, portakal suyu ve düzenli su tüketimi size bu konuda yardımcı olur.

Bol miktarda sıvı içmek, terleme ve burun akıntısı nedeniyle kaybedilenlerin yerine gelmesine yardımcı olur.

Hamile bir kadının günde yaklaşık 10 bardak su içmesi tavsiye edilir bu nedenle kaybettiğiniz sıvıları telafi etmek için bu sayıyı en az 12 veya 13 bardağa çıkarmaya çalışın.

HAMİLELİKTE SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM?
Hamilelikte grip nasıl geçer?

CANLI RENKLERİ OLAN YİYECEKLER TÜKETİN
Kırmızı domates,
Yeşil ıspanak,
Sarı biber,
Mor patlıcanlar,
Karotenoidler ve avonoitler gibi bitki antioksidanları alımınızı artıracağı için çeşitli renkli meyve ve sebzeler yemeyi ihmal etmeyin.

HİJYENE DİKKAT EDİN
Soğuk algınlığı virüsünün yayıldığı en hızlı yol olan kişisel hijyene dikkat edin. Hull York Tıp Fakültesindeki kardiyo-solunum çalışmalarının başında olan Profesör Alyn Morice "Virüsler 50-50 oranında yayılıyor, hapşırma yoluyla% 50, el temasından % 50" diyor. Özellikle yemekten önce, mesai saatlerinde ve yüzünüze dokunmadan önce ellerinizi yıkayın.

İYİ DİNLENİN
Üşütmeyi atlatmanın en iyi yollarından bir diğeri uykudur. Uyku vücudunuzun yalnızca daha iyi olmaya konsantre olduğu ve kendini yenileyip onardığı bir süreçtir.

Yazıyı beğendiniz mi?

« GERİ
İLERİ »

1 yorum

  1. Önemli bilgileri içeren yazınız çok faydalı olmuş.Yeni bilgiler öğrendim teşekkür ederim

    YanıtlaSil